Karbonhidratlar: Arpa, mısır, yulaf, patates, buğday, tam tahıllar,
Süt ürünleri: (Laktoz):Süt, peynir, yoğurt,Meyve: Elma, şeftali, armut, kuru erik, kuru meyve,
Baklagiller: Bezelye, mercimek, kabuklu yemişler, bezelye,
Sebzeler: Enginar, kuşkonmaz, brokoli, Brüksel lahanası, kabak, karnabahar, soğan olarak sayılabilir.
Tatlandırıcılar: Meyve suyu, alkolsüz içkiler, şekerleme, ve şekerli atıştırmalıkların içinde bulunan fruktoz, maltitol, manitol, ve diyet içeceklerin ve atıştırmalıkların içinde bulunan sorbitol.
İBS yani spastik kolon, en yaygın görülen Gİ bozukluğuna denir. Mide şişkinliğine, ağrıya ve rahatsızlığa neden olur. İBS'si olanlar kabızlık, ishal ya da farklı zamanlarda her iki problemi de yaşarlar.
Eğer tıbbi bir rahatsızlığa bağlı olmayan bir mide şişmesi problemiz varsa, uyguladığınız diyeti değiştirmeniz ilk adım olarak düşünülebilir. Yediğiniz yemekleri ve yeme sıklığınızı değiştirin. Aşağıdaki aşamaları takip edebilirsiniz:1.Gün boyunca küçük porsiyonlarla sık yemek yiyin.2.Yemekleri daha iyi sindirebilmek için yiyecekleri iyi çiğneyin.3.Yemek yerken dik oturun.4.Karbonhidratlı içeceklerden uzak durun.5.Sindirimi yavaşlatan fazla yağlı yiyeceklerden uzak durun. Bunun sonucunda yiyecekler kolonda daha uzun süre kalır ve daha fazla gaz üretir.6.Her gün egzersiz yaparak bağırsak fonksiyonlarınızın daha iyi çalışmasını sağlayın.7.Gazı arttırıcı yiyeceklerden uzak durun.