Günlerin kısalmasıyla güneş ışığından maruz kalmanız kış aylarında yeterli D vitamini alamamanıza sebep olur. Bu nedenle özellikle kış aylarında D vitamini takviye olarak almanız gerekir. Elbette bu takviyeyi almadan önce doktorunuza danışmayı unutmamalısınız.
Soğuk aylarda öğünlerinize daha fazla iltihap önleyici yiyecek eklemeniz gerekiyor. Diyetinize zencefil , zerdeçal ve sarımsak gibi iltihap önleyici yiyecekler eklemek, soğuk aylarda iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Bu yiyecekler genellikle çaylara, çorbalara ve güveçlere eklenir ve vücudun enfeksiyonla savaşmasına ve soğuk havalarda rahatlığı desteklemesine yardımcı olabilir.
Öğün atlamak yorgunluğa, yüksek kolesterole ve aşırı yemeye yol açabilir. Vücudunuzun gün boyunca yakıta ihtiyacı vardır ve onu düzenli olarak beslemelisiniz. Acıkmıyor ve yemek yeme ihtiyacı duymuyor olsanız bile besin açısından zengin meyve ve sebzelerle dolu daha hafif bir öğün geçirmelisiniz.