Uzmanlar, muzları saklamanın ilk şartının güneşli alanlardan sakınmak olduğunu belirtiyor. Yaklaşık 12 derecede tutulması ve gölge alanlarda bekletilmesi bozulmayı yavaşlatan en önemli etkenlerden biri.
Muzun hızlı olgunlaşmasını önlemek için loş bir oda iş görecektir. Bu nedenle cam kavanoza ekleyip karanlık ve serin bir ortamda tutabilirsiniz. Soyulmuş muzları çöpe atmak yerine meyve suyu tüyolarını deneyebilirsiniz.
Ayrıca muzlar, hava ile temas ettiğinde daha çabuk olgunlaşır ve renk değiştirmeye başlar. Bunun için kavanoza eklediğiniz muzların hava almadığını kontrol etmek, önceliklerinizden biri olmalıdır. Meyve salatalarında kullanacağınız meyvelerin üzerine limon suyu ekleyebilirsiniz. Koyulaşmayı önleyecektir.