Kavun; yüksek folat, magnezyum ve K vitamini sayesinde kemik sağlığını geliştirir. Kavun da karpuz gibi oldukça yüksek lif içeriğine sahiptir ve bağırsak sağlığına iyi gelir. Karpuzdan neredeyse iki kat daha fazla C vitamini içerir.
C vitamini bağışıklık sisteminin olmazsa olmazlarındandır. A vitamini içeriği karpuza göre daha düşük olsa da yine de iyi bir kaynaktır. 100 gram karpuzun 85 gramı sudur. 27 kalori içerir. Bir porsiyonu 200 gramdır.
'Hangisini tüketelim derseniz?' en doğrusu dönüşümlü olarak tüketmek olacaktır. Karpuz da olduğu gibi glisemik indeksi yüksektir, bu nedenle diyabet hastaları tüketimine dikkat etmeli.
Her iki meyvenin de kendine has özellikleri ve lezzeti var. Ne kadar çeşit o kadar fazla vitamin, mineral, antioksidan demektir. Sofranızda taze yaz meyve ve sebzelerine yer vermeyi unutmayın.