Okul kantinlerine de değinen Uzm. Dyt. Cem Nevşioğulları, "2020 yılında yayınlanan bir genelgeye göre okul kantinlerinde yağlı, kızartma, cips, gazlı içeceklerin satışı yasaklandı. Satışı uygun olan besinler zaten bakanlık genelgesiyle belirtildi. Bunlar arasında salata, tost, köfte gibi yiyecekler yer alıyor. 30 gramı geçmeyecek şekilde kuruyemişler yer alıyor. Bu ürünleri kantinlerde görebiliyoruz. Çocuklar sağlıklı besinleri tercih edebilirler. Mesela tost ve ayran tüketilebilir. Ara öğün olarak kuruyemiş tercih edebilirler" uyarısında bulundu.
Pandemi döneminde çocukların koronavirüsü hafif atlattıklarını da söyleyen Uzm. Dyt. Nevşioğulları, "Ayakta geçirdikleri biliniyor fakat son dönemlerde istatistiklere göre çocukların da bu hastalığa yakalandığı hatta ağır geçirebildiği de gözlemlendi. Bu nedenle çocukların okul döneminde beslenme başta olmak üzere fiziksel aktivite ve uyku düzenlerine dikkat etmeleri gerekiyor. Özellikle günde 8 saatten az uyumamalılar.
Gece saatlerinde iyi ve verimli bir uyku almaları gerekiyor. Fiziksel aktivitelerine dikkat etmeleri ve bağışıklık sistemini güçlendirici besinler tüketmeleri çok önemli. Özellikle pandemi döneminde ve kış aylarında tüketilmesi gereken besinlerden başlıcaları ıspanak, pazı,brokoli, kabak gibi sebzelerden yararlanabiliriz. Aynı zamanda meyve olarak özellikle C vitamini yönünden zengin narenciyeleri tüketmeliyiz" dedi.