Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıOsmanlı mutfağının gözdesi! Sarmaların şahı vişneli yaprağın asırlık püf noktası
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    Haberin Tamamını Oku
    2/8ZEYTİNYAĞINDAN GELEN LEZZET

    ZEYTİNYAĞINDAN GELEN LEZZET

    Yaz ve kış aylarında sofraları renklendiren vişneli yaprak sarma, ferahlatıcı vişne aromasıyla zeytinyağlı iç harcın mükemmel uyumunu bir araya getiriyor. Zeytinyağının en özel lezzetleri ortaya çıkardığı tarifin 4 önemli detayı var!

    3/84 ÖNEMLİ DETAY

    4 ÖNEMLİ DETAY

    İyi bir yaprak sarma için ilk önemli adım, yaprakların sert olmamasına dikkat etmektir. Tuz oranını doğru ayarlamak ise sonraki önemli noktadır. Salamura yaprak kullanıyorsanız, tuz oranına çok daha fazla dikkat etmelisiniz. Hatta tuz oranı yüksekse, iç harçteki tuz oranını azaltabilirsiniz.

    4/8Osmanlı mutfağının gözdesi Sarmaların şahı vişneli yaprağın asırlık püf noktası

    Sarmaların iç harcının daha hızlı pişmesini istiyorsanız, iç malzemeyi çok az suyla pişirmeyi deneyebilirsiniz. Sarma tekniği çok önemli son püf noktasıdır. İç harcı dengeli koymaya ve fazla sıkı sarmamaya özen göstermelisiniz. Sanılanın aksine ince sarmak pek de doğru ya da makbul değildir.

    5/8VİŞNELİ YAPRAK SARMA İÇİN GEREKEN MALZEMELER

    VİŞNELİ YAPRAK SARMA İÇİN GEREKEN MALZEMELER

    400 gr. asma yaprağı, 2 su bardağı pirinç, 2 adet soğan, 1/2 su bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık, 1 yemek kaşığı kuş üzümü, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1/2 tatlı kaşığı karabiber, 1/2 tatlı kaşığı nane, 1/2 tatlı kaşığı yenibahar, 1/2 tatlı kaşığı tarçın, 400 gr. vişne (dondurulmuş veya taze), 2 su bardağı vişne suyu, tuz bu asırlık lezzeti sofranıza taşımak için yeterli.

    6/83 ADIMDA HAZIR

    3 ADIMDA HAZIR!

    Salamura asma yaprağı kullanıyorsanız, sıcak suda bekletip tuzunu alarak işe başlayabilirsiniz. Taze yaprak kullanıyorsanız, yaprakları suda yıkayıp haşlamalısınız. Pirincin nişastası çıkana kadar yıkayıp, süzün ve ince ince doğradığınız soğanları geniş bir tencere veya tavada ısıttığınız zeytinyağında kavurun. Bu aşamada dolmalık fıstığı ekleyip pembeleşene kadar kavurmalısınız. Daha sonra doğranmış soğanları ilave edin ve soğanlar yumuşayana kadar kavurmaya devam edin.

    7/82’NCİ ADIM

    2’NCİ ADIM

    Yıkanmış pirinci de tavaya ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. Kuş üzümü, nar ekşisi, karabiber, tuz, tarçın, yenibahar ve kuru naneyi de ekledikten sonra iyice karıştırın. 1 su bardağı vişne suyu, 1 su bardağı su ve şekeri ekledikten sonra karışımı kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alıp soğutun. Yaprakların her birinin ortasına hazırladığınız iç harçtan koyun. Harcın yanına bir adet de vişne koyun. Yaprağın kenarlarını içe doğru katlayarak, parmak kalınlığında sarın. Tencerenin dibine asma yapraklarından yaptığınız tabana sarmaları dizin. Sona kalan vişneleri en üste serpiştirin.

    8/8SON ADIM

    SON ADIM!

    Üzerine sarmaların hizasına gelecek kadar su ve vişne suyu karışımı ekledikten sonra isterseniz 1 ila 2 yemek kaşığı zeytinyağı da gezdirebilirsiniz. Üzerine porselen bir tabak koyduğunuz tencerenin kapağını kapatın ve sarmaları en kısık ateşte yaklaşık 35 ila 40 dakika pişirin. Piştikten sonra tenceredeki sarmaların oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Vişneli yaprak sarmayı yanında çırpılmış yoğurt ile ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Panjurdaki tüm kir su gibi akacak Eski çoraplarla tertemiz, ulaşılmayan yer kalmayacak
    Panjurdaki tüm kir su gibi akacak! Eski çoraplarla tertemiz, ulaşılmayan yer kalmayacak
    Ne solucan kalıyor ne salyangoz Kahveyle karıştırınca tuzağa düşürüyor, muhteşem taktik
    Ne solucan kalıyor ne salyangoz! Kahveyle karıştırınca tuzağa düşürüyor, muhteşem taktik
    Hamur işi en iyi yoğurt suyuyla oluyor Lavaboya dökmeyin, lezzeti şahlandırıyor
    Hamur işi en iyi yoğurt suyuyla oluyor! Lavaboya dökmeyin, lezzeti şahlandırıyor
    En leziz turşular bu tariften çıkıyor Biberleri delmek yeter, domatesle şölene dönüyor
    En leziz turşular bu tariften çıkıyor! Biberleri delmek yeter, domatesle şölene dönüyor
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    İlgili Haberler
    Wanda Nara gözyaşlarına boğuldu Bu kez sebebi çok başka
    Wanda Nara gözyaşlarına boğuldu! Bu kez sebebi çok başka
    Survivor 2025te 3. oldu Volkandan yarışma sonrası ilk paylaşım: Karakterimden taviz vermedim
    Survivor 2025'te 3. oldu! Volkan'dan yarışma sonrası ilk paylaşım: Karakterimden taviz vermedim
    Aybüke Pusat yaşlanınca taşınacağı yeri açıkladı
    Aybüke Pusat yaşlanınca taşınacağı yeri açıkladı
    Tülin Şahin hastaneden paylaştı İlk 48 saat kritiktir
    Tülin Şahin hastaneden paylaştı! 'İlk 48 saat kritiktir'

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo