Pastırma dilimlerini de yağlı kâğıdın üzerine yerleştirin ve en üste kabuklarını soymadan halka şeklinde doğranmış limonları ve tuzu ekleyin. Kâğıtta pastırma tarifinde halka halka doğranmış kuru soğan ve maydanoz da kullanılabilir. Tabii bu tamamen isteğe bağlı. Bundan sonrası için iş fırına düşüyor.
Malzemelerinizi dizdiğiniz pişirme kâğıdını bohça veya paket şeklinde kapatmalısınız. 200 derecede önceden ısıtılmış fırına koyduktan sonra 15 ila 20 dakika pişirmek yetecek. Bu tarifi sıcak sıcak ikram etmelisiniz. Bu nedenle iftara kısa bir vakit kala hazırlamanız daha doğru olur.
Yağlı pişirme kâğıdı yerine bazen alüminyum folyo kullanılıyor olsa da yağlı pişirme kâğıdı daha sağlıklı olabilir. Alüminyum ısındığında zararlı maddeler de açığa çıkabilir. Kâğıtta pastırma için en iyi pişirme yöntemi ise közde pişirmedir. Ancak modern hayatta fırınlar yeterli olur. Afiyet olsun.