Durum böyleyse pişirme konusunda bir püf noktaya ihtiyacınız var demektir. Patatesleriniz her zaman lezzetli, daha kremsi olmasını istiyor ve parçalanmasın istiyorsanız bildiğiniz yöntemleri unutun.
Yemek pişirme geleneklerimiz bize patatesleri parçalara ayırıp direkt olarak suya atmayı söyler. Ancak bu uzun vadede hem patateslerin yapısını bozar hem de patatesin lezzetini çeker.
Daha sağlıklı ve hızlı pişen patatesler için tek yapmanız gereken şey 1 yemek kaşığı tereyağı kullanmak.
Patateslerin kaynadığı tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin. Yağ patatesin yapısını koruyan suyun yüzeyinde ince bir tabaka oluşturur.
Tereyağına ek olarak patates pişirirken karanfil, defne yaprağı ya da sarımsak eklemeniz patateslerin daha hızlı pişmesine yardımcı olur.