Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıPatlıcanın tadı hiç bozulmuyor, yeni közlenmiş gibi oluyor! Sırrı dondurmakta saklı
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    Haberin Tamamını Oku
    2/11Patlıcanın tadı hiç bozulmuyor, yeni közlenmiş gibi oluyor Sırrı dondurmakta saklı

    Ancak derin dondurucuda saklanan bazı besinler bir süre sonra bozulmaya ve lezzetini kaybetmeye başlayabilir. Doğru saklama koşulları sağlamak bu nedenle oldukça önemli.

    3/11Patlıcanın tadı hiç bozulmuyor, yeni közlenmiş gibi oluyor Sırrı dondurmakta saklı

    Közlenmiş patlıcanı dondurucuda saklarken tazeliğini ve köz tadını koruması için dikkat edilmesi gereken farklı önlemler bulunuyor. Bu aşamalara dikkat ettiğinizde hem daha lezzetli hem de taze bir közlenmiş patlıcan tüketebilirsiniz.

    4/11DONDURUCUDAN ÖNCE KIZARTMA İŞLEMİ

    DONDURUCUDAN ÖNCE KIZARTMA İŞLEMİ

    Hazırladığınız patlıcanları dondurucuya koymadan önce güzelce kavrulması gerekiyor. Patlıcanları kızartma işlemi dondurucuya koymadan önce yapılması gereken en önemli noktalardan biri. Bunun için 15-20 dakika pişirmek yeterli olacaktır.

    5/11SOĞUMASINI BEKLEYİN

    SOĞUMASINI BEKLEYİN

    Patlıcanları közleme aşaması bittiğinde hazırlık aşamasına geçmeden önce tamamen soğumasını bekleyin. Ardından temiz bir alanda sapını ve kabuğunu çıkararak doğrayabilirsiniz.

    6/11SAKLAMA KABI

    SAKLAMA KABI

    Közlediğiniz patlıcanları saklama aşamasında kullanacağınız malzemeler de oldukça önemlidir. Birçok kişinin kendine has yöntemleri olsa da en uygunu dondurucu torbalar veya sızdırmaz kaplar kullanmak.

    7/11Patlıcanın tadı hiç bozulmuyor, yeni közlenmiş gibi oluyor Sırrı dondurmakta saklı

    Patlıcan dilimlerini muhafaza edeceğiniz kaba doldururken aşırıya kaçmadığınızdan emin olun. Aynı zamanda hava girmemesi için torba veya kapların ağzını sıkıca örtün.

    8/11TEK KAT HALİNDE DONDURUN

    TEK KAT HALİNDE DONDURUN

    Dondurucuya koymadan önce patlıcanları tek kat halinde yayın. Bu sayede patlıcan çok daha hızlı donabilir ve saklaması kolay olur. Aynı şekilde tüketim için çıkarıldığında daha hızlı eriyebilir.

    9/11PORSİYON HALİNDE SAKLAYIN

    PORSİYON HALİNDE SAKLAYIN

    Patlıcanları porsiyonlara bölmek işinizi kolaylaştırabilir. Böylece ihtiyacınız kadarını tüketebilirsiniz. Bu sayede dondurduğunuz tüm patlıcanları çözdürme ve tekrar dondurma işlemi gibi bir riskle uğraşmamış olacaksınız.

    10/11ETİKET VE TARİH

    ETİKET VE TARİH

    Patlıcanları dondurmadan önce üzerine tarih bilgisi ekleyebilirsiniz. Satın alınan gıdalardaki son kullanma tarihi herkes için oldukça önemli. Patlıcanları hazırladıktan sonra da bu işlem sayesinde ne zamana kadar tüketip tüketilmemesi gerektiğini kontrol etmiş olacaksınız.

    11/11HIZLI ÇÖZDÜRMEYİN

    HIZLI ÇÖZDÜRMEYİN

    Dondurucudan çıkarıldığında hızlı bir şekilde çözdürme işlemi yapmak patlıcanın tadına ve dokusuna zarar verebilir. Aynı zamanda bu işlem oldukça sağlıksız olabilir. Tüketeceğiniz zaman bir gece önceden buzdolabında bekleterek yavaşça çözünmesini sağlayabilirsiniz.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Dünyada toplam kaç karınca yaşıyor Sayıya epey şaşıracaksınız
    Dünyada toplam kaç karınca yaşıyor? Sayıya epey şaşıracaksınız
    Kirazları kesmeye, çöpe atmaya son Soğuk su yöntemi kurtçukları kaçırıyor
    Kirazları kesmeye, çöpe atmaya son! Soğuk su yöntemi kurtçukları kaçırıyor
    Kurban eti hiç ziyan olmuyor, doğru kesen yaşadı En lezzetli ve değerli yeriymiş
    Kurban eti hiç ziyan olmuyor, doğru kesen yaşadı! En lezzetli ve değerli yeriymiş
    Klimadan şişen fatura düşecek Kapatırken iki kez düşünün, böyle serinlik yok
    Klimadan şişen fatura düşecek! Kapatırken iki kez düşünün, böyle serinlik yok
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin12 - 18 Mayıs haftası burç yorumları! 'Gizli saklı ne varsa ortaya çıkabilir'
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş sıkma probleminden kurtulmanın 4 yolu
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin5-11 Mayıs haftalık burç yorumları: En güçlü frekansta yaşanacak bir buluşma
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluGökyüzünde Mayıs ayı: Cesaret sınanıyor, yeni dönemin kapıları aralanıyor
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHayatına alan aç: Bazen tutmamak da gelişimdir
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu21 Nisan Haftası Astroloji Yorumu: Boğa yeniayı ile köklere dönüş
    İlgili Haberler
    Özge Özacar sevgilisiyle birlikte tatilde Venedik tarzına beğeni yağdı
    Özge Özacar sevgilisiyle birlikte tatilde! Venedik tarzına beğeni yağdı
    İki fenomen Ala Tokel ve Danla Bilic birbirini takibi bıraktı Sen enayisi misin
    İki fenomen Ala Tokel ve Danla Bilic birbirini takibi bıraktı! 'Sen enayisi misin?'
    Cemre Baysel yaz sezonunu açtı Aytaç Şaşmazdan dikkat çeken gönderme
    Cemre Baysel yaz sezonunu açtı! Aytaç Şaşmaz'dan dikkat çeken gönderme
    Demet Akalının talihsiz anı Bayram acısı bu olsun
    Demet Akalın'ın talihsiz anı! 'Bayram acısı bu olsun'

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo