Turunçgillerin kabuklarında bulunan C vitamini, bitki bileşikleri ve uçucu yağlar antioksidan görevi görerek sadece iltihabı azaltmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda hastalığa neden olan serbest radikal moleküllerini uzaklaştırır ve bağışıklık tepkisini önemli ölçüde artırır.
Narenciye kabuğunda bulunan besinlerin bir diğer önemli faydası da birçoğunun ağızda bulunan bazı sorunlu bakterilere karşı özellikle etkili olabilecek antimikrobiyal özellikler göstermesidir.
Gıda Bilimi ve Teknolojisi Dergisi'nde yayınlanan bir araştırmada, limon kabuğunda antibakteriyel aktivite gösteren ve özellikle çürük ve periodontitis gibi diş sorunlarından sorumlu bakterilere karşı etkili olan dört farklı aktif madde izole edildi.
Turunçgillerdeki lif ve D-limonen kombinasyonu ayrıca daha iyi bağırsak ve sindirim sağlığına yardımcı olur.
Turunçgil kabuğu, sindirime yardımcı olan lifleri sağlar. Lifler, flavonoidlerle birlikte bağırsak mikrobiyomunda zaten mevcut olan sağlıklı bakterileri besleyen prebiyotikler gibi davranır. Bu da şişkinlik ve gazı önler.