Ispanaklı börek yapımı için ilk olarak ıspanakları güzelce temizleyin. Ardından haşlayabilirsiniz. İç harcı için tavaya sıvıyağ alıp yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Kavrulunca, salçasını, tuzunu ve baharatlarını ekleyip birkaç dakika kavurun.
Haşladığınız ıspanakları tavaya ekleyip karıştırdıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Üst üste aldığınız yufkaları ortadan ikiye kesip bir tanesini alın. Her yerine gelecek şekilde sıvı yağ sürebilirsiniz. Ispanaklı harcı yufkanın üzerine serpin.
İç harcı koyduğunuz yufkaları uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Ruloyu yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlayarak gül şeklinde sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Hepsi bittiğinde böreğin üzerine çırpılmış yumurta sürebilirsiniz.
Böreğinizi önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar 40 dakika boyunca pişirin. Üzeri kızardığında pişmiş olacak. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.