Hamuru şekillendirmek için ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avuç içinde yuvarlayıp hafifçe yassı hale getirebilirsiniz. Üzerine çatal ya da rende ile hafifçe bastırın. Tatlılarınızı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişiriyoruz.
Pişen tatlıyı fırından çıkardıktan sonra en önemli aşamalardan biri şerbeti dökmek elbette. Ancak tatlının sıcak, şerbetin ise ılık olması gerekiyor. Fırından yeni çıkmış sıcak tatlıların üzerine ılık şerbeti dökebilirsiniz. Şerbeti güzelce çekmesi için üzerini bir tepsiyle kapatıp 15-20 dakika dinlendirin. Ardından lokum gibi irmik tatlısı hazır olacak.