Eğer turşuyu sakladığınız kavanozda yer varsa, kavanoza biraz içme suyu ekleyerek tuz oranını azaltabilirsiniz. Bu yöntem, turşunun suyunu tamamen değiştirmek istemeyenler için kolaylaştırıcı olacaktır. Su ekledikten sonra kavanozu birkaç gün bekletmeniz gerekebilir.
Birkaç dilim havuç ekleyerek tuzun emilmesini ve suyun daha az tuzlu olmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için havucu soyup birkaç parçaya ayırmanız gerekiyor. Ardından, kavanoza ekleyip 1-2 gün beklemek yeterli olacak. Bu süre sonunda havuçları çıkarabilirsiniz.
Fazla tuzlu turşuları, daha az tuzla hazırlanmış yeni bir turşuyla karıştırabilirsiniz. Bu yöntem, özellikle büyük miktarda turşu yapıldığında etkili olur. Eğer turşu suyunu dökmek istemiyorsanız, bu tuzlu suyu farklı yemeklere dahil edebilirsiniz.