Kek yapımında temel kural, ıslak ve kuru malzemeleri ayrı ayrı hazırlamaktır. Malzemeler arasında yer alan şeker, her zaman ıslak malzeme sayılır. Malzemeleri ayrı ayrı kaplarda hazırlayıp son aşamada birleştirerek, tam kıvamında ve lezzetinde bir kek hazırlamak mümkün.
Tarifin başında hazırlanan şekerli ve yumurtalı karışımın sönmemesi için, dikkatli ve yavaş olmak gerekir. Bunun için diğer malzemeleri karışıma eklerken oldukça hassas davranmalısınız. Yavaş hareketlerle malzemeleri iyice karışıma yedirmeniz oldukça önemli. Bu işlem için, spatula kullanmanız daha doğru olacaktır.
Kekin malzemeleri arasında yer alan demlenmiş çayın farklı çeşitleri de kullanılabilir. Keke daha yoğun bir aroma katmak istiyorsanız bergamot aromalı çayları tercih edebilirsiniz. Bu yalnızca siyah çay ile değil bitki çayları ile de yapılabilir.
Yumuşacık kek pişirmek için, fırını önceden ısıtmayı unutmamalısınız. Ayrıca kek pişerken ilk 15 dakika, kesinlikle fırının kapağını açmamalısınız. Yine aynı şekilde keki kontrol etmek için de, sık sık fırının kapağını açmak kekin kabarmasını engeller.