Candida mantarları gıdalardan aldığınız sofra şekeriyle imal edilmiş ürünleri ve unlu mamülleri önce piruvat’a sonradan asetaldehid ve karbondioksit’e dönüştürür. Asetaldehid, hem karaciğer hem de mantar tarafından etil alkol’e dönüştürülür. Açığa çıkan karbondioksitin etkisiyle karnınızda şişkinlik ve sertlik oluşur.Bu zararlı mantarın bağırsaklarınızda var olup olmadığını anlamak zannettiğiniz kadar zor değil. Size vereceğimiz testle bağırsaklarınızda candida mantarı olup olmadığını tahmin edebilirsiniz.
İlk olarak kullanmayacağınız bir kabın veya bardağın içerisine su koyun. Daha sonra aç karnınıza suyun içerisine tükürün. 15 dk. boyunca sudaki değişimleri izleyin.Eğer tükürüğünüz suyun üzerinde kalıyorsa sağlıklı bir bağırsak florasına sahipsiniz. Ancak dibe çöküyorsa veya saçaklanmış bir şekilde dağılıyorsa bağırsak floranız bozulmuş olabilir.