Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıSadece 15 dakika sürüyor! Kabağı halka ya da şerit doğrayın: Sırrı kağıt havluymuş
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    HaberlerPüf Noktası Haberleri

    Sadece 15 dakika sürüyor! Kabağı halka ya da şerit doğrayın: Sırrı kağıt havluymuş

    29.06.2025 - 11:11 | Son Güncellenme: 29.06.2025 - 13:05

    #15 dakikada hazır#Altın sarısı kabak#Kabağın sırrı#Pratik tarif#Tarif püf noktaları#Lezzetli meze#Ana yemek eşliği#Yumuşak iç#Dişe gelen kıtırlık
    TwitterLinkedinFlipboardLinki Kopyala
    TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

    Kabak yemek size zor geliyor ya da her zaman aradığınız tariflerin en iyilerini bilmek istiyorsanız haberimiz tam da size göre. severek tüketilen kabak kızartmasının dışı çıtır, içi yumuşacık bu altın sarısı hali, sizi memnun edecek. İster meze olarak ister ana yemeğin yanına nefis bir eşlikçi olan bu kızartmasının nasıl yapıldığını, tüm püf noktalarıyla haberimizde anlattık!

    1/7Sadece 15 dakika sürüyor Kabağı halka ya da şerit doğrayın: Sırrı kağıt havluymuş

    Kabak kızartması denince aklınıza yumuşak, yağ çeken dilimler geliyorsa bu tarif her şeyi değiştirebilir. Özel kaplaması sayesinde dışı çıtır çıtır, içi ise sulu ve lezzetli kalan kabaklar sofrada büyük ilgi görecek. Peki ama çıtır kabak kızartması nasıl yapılır?

    2/7MALZEMELER

    MALZEMELER

    2 adet orta boy kabak, 1 yumurta, yarım çay bardağı süt (isteğe bağlı, daha pürüzsüz harç için), yarım su bardağı un, yarım su bardağı mısır unu (ekstra çıtırlık için), 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, kızartmak için sıvı yağ çıtır kabak kızartması yapmak için yeterli.

    3/71. KABAKLARI HAZIRLAYIN:

    1. KABAKLARI HAZIRLAYIN:

    Kabakları iyice yıkayın, dilerseniz kabuğunu soymadan halka ya da uzun ince şeritler halinde doğrayabilirsiniz. Kızartma işleminin sonunda tüm bu emeklerinizin karşılığını en iyi şekilde almak için Kâğıt havlu rulosunu da yakınınızda tutun.

    4/72. KAPLAMA HARCI:

    2. KAPLAMA HARCI:

    Bir kapta yumurta, süt, un, mısır unu, tuz ve karabiberi pürüzsüz kıvam alana kadar çırpmalısınız. Her şey hazır olduğunda boza kıvamında bir harç elde etmelisiniz.

    5/73. KIZARTMA:

    3. KIZARTMA:

    Genişçe bir tavaya kızartma yağını koyun ve iyice kızmasını bekleyin. Kabak dilimlerini harca bulayıp yavaşça yağa bırakmalısınız. Altın sarısı renk alana kadar her iki tarafını da kızartmak önemlidir.

    6/74. YAĞINI ALIN:

    4. YAĞINI ALIN:

    Kızaran kabakları kâğıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürmek onları hem daha çıtır hem de daha sağlıklı hale getirir. Böylece kızarmış kabaklardan daha az yağ almış olursunuz. Ancak kâğıt havlu ile yağını alırken kabakları ezmemeye dikkat etmelisiniz.

    7/7SERVİS ÖNERİSİ

    SERVİS ÖNERİSİ

    Yanında sarımsaklı yoğurt, acı sos ya da yoğurtlu tahinli dip sosla sunum yapabilir ve lezzeti ikiye katlayabilirsiniz. Kızarmış çıtır kabakların üzerine biraz nane ya da pul biber serperek tatlandırmak da harika sonuçlar verebilir.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Eşek arıları kokuyu duyup kaçışıyor Kapının önüne diken yaşadı: Bakıma gerek yok
    Eşek arıları kokuyu duyup kaçışıyor! Kapının önüne diken yaşadı: Bakıma gerek yok
    Davlumbazı ilk günkü gibi yapıyor Kiri buhar ve yağdan beslenerek çoğalıyor
    Davlumbazı ilk günkü gibi yapıyor! Kiri buhar ve yağdan beslenerek çoğalıyor
    Isıtıcıdaki suyu birden fazla kez kaynatmayın İçmek yerine ütü yapın
    Isıtıcıdaki suyu birden fazla kez kaynatmayın! İçmek yerine ütü yapın
    Yazarlar
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin30 Haziran - 6 Temmuz haftalık burç yorumları! 'Stratejik olmanız gerekiyor'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerjinin gücü: Yaşamınıza yansıyan ışık
    Oğuz Kara
    Oğuz KaraSisi, Nihal Candan ve Biz: Bedenle savaşa dair bir söyleşi
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDiş Taşı Temizliği: Azı karar, çoğu zarar mı?
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    İlgili Haberler
    İtalyada Ahmet Kurala En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
    İtalya'da Ahmet Kural'a 'En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'
    Her yıl Türkiyeye geliyor Meksikanın milyarder ismi Acun Ilıcalı ile buluştu
    Her yıl Türkiye'ye geliyor! Meksika'nın milyarder ismi Acun Ilıcalı ile buluştu
    Devrim Özkandan teknede paylaşım Fit vücudu beğeni topladı
    Devrim Özkan'dan teknede paylaşım! Fit vücudu beğeni topladı
    Konserde şoke eden anlar Beyonce ‘uçan arabanın’ arızalanmasının ardından düşmekten kıl payı kurtuldu
    Konserde şoke eden anlar! Beyonce ‘uçan arabanın’ arızalanmasının ardından düşmekten kıl payı kurtuldu

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo