Taze tel kadayıf kullanmak çok önemlidir. Kurumuş kadayıf sararken kırılabilir. Fazla yaş kadayıf ise hamur olacağından önerilmez. Kadayıfı açmadan önce ellerinizle havalandırmalısınız. Topak topak olan kısımları açın ve hava almasını sağlayın.
İri çekilmiş ceviz ya da Antep fıstığı tatlınızın iç harcı için harika bir çözüm olacaktır. Çok ince çekerseniz kıvamlı olmaz, çok iri kalırsa da sarma dağılabilir. Bu nedenle yemişlerin büyüklüğüne dikkat etmelisiniz. Cevizi kavurmadan kullanmanın, tatlıya daha doğal bir aroma vereceğini unutmayın.
Kadayıfı çok ince ya da çok kalın sermemeye dikkat etmelisiniz. Hafif bastırarak ama sıkmadan sarmanız gerektiğini unutmayın. Çok sıkarsanız tatlınızın içi pişmez, çok gevşek olursa ise dağılır. Dilerseniz kadayıfı sarmadan önce tereyağıyla hafifçe yağlayarak işi kolaylaştırabilirsiniz.
Her tarifte olduğu gibi leziz kadayıf sarması için de gerçek tereyağı tercih etmelisiniz. Eritirken üzerinde oluşan beyaz köpüğü (kazein) alırsanız tatlınız daha berrak görünümlü olur. Yağı tatlının üzerine eşit şekilde gezdirmelisiniz. Bu hamle, sarmaların her yerinin eşit kızarmasını sağlar.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü güzelce kızarana kadar pişirmelisiniz. Fırına atmadan önce kadayıfların altına pişirme kâğıdı sererseniz daha eşit ve güzel şekilde pişeceğini unutmayın.
Şerbetin kıvamı orta olmalı. Yani bu da ne çok yoğun, ne çok cıvık olmasına anlamına geliyor. Tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalı ya da tam tersi yapılmalıdır. Böylece tatlı şerbeti güzelce çeker. Şerbeti döktükten sonra 1 ila 2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz.
Artık servis aşamasına gelen tatlınızı, uygun bir tabağa aldıktan sonra üzerine dövülmüş Antep fıstığı ya da ceviz koyabilirsiniz. Bunun yanında kaymak veya dondurmayla da servis edebilirsiniz.