Akçaağaç şurubu, kalp hastalığı, kanser ve beyin bozuklukları dahil olmak üzere hastalıkların başlamasına karşı koruma sağlayan antioksidanlar açısından zengindir. Akçaağaç şurubu ayrıca iltihap giderici ve prebiyotik aktiviteye sahiptir, bu nedenle bağırsak sağlığını destekleyebilir.
Bal, beyaz şekere kıyasla daha fazla kalori, karbonhidrat ve şeker içeriyor. Ancak vücudu sağlıklı besin maddeleriyle doldurabilir. Balın şekere göre avantajları arasında glisemik indeksinin biraz daha düşük olması var.
Ayrıca kalsiyum, potasyum, C vitamini, çinko, fenolik asitler ve flavonoidler gibi daha fazla madde içeriyor. Baldaki antioksidanlar, hastalığa yol açan hücresel hasara karşı koruma sağlar ve bağırsağınızdaki yararlı bakterileri besler.
Bazı durumlarda şekeri akçaağaç şurubu ve bal ile değiştirmek mantıklı olabilir. Bu doğal tatlandırıcıların ikisi de gerçek şekerden daha düşük glisemik indekse sahip. Ayrıca vitamin, mineral desteği sunabilir. Ancak aşırıya kaçmamakta fayda var.