04.02.2016 - 16:01 | Son Güncellenme:
Sosis, salam, sucuk, pastırma gibi kahvaltılık etler yağlı olması sebebiyle mide ekşimesi ve hazımsızlık yapar.
Güçlü kafeinli içecekler gerginliği artırır, bağırsakları tetikler ve bu da ishale sebep olabilir. Çay daha iyi bir tercih olur.
Kırmızı et gazı tetikler. Üstelik kırmızı et gazın kötü kokmasına da sebep olur. Tavuk ve balığın hazmı daha kolaydır.
Ekmek genel olarak sindirimi zor bir besin. Simit bu tip besinler arasında en yoğunlarından bir tanesi. Simit yerine tost tercih edin.
Yine gazlı oldukları için uzak durmanız gereken besinlerden.
Patates sindirimi kolay bi besindir ancak işin içine kızartma yağı girince sorun orada başlıyor. Yağ tükettiğinizde midenizi bir süre dolu ve rahatsız hissediyorsunuz.
Pizza hamurundaki buğday bazı insanlarda gaz ve şişkinliğe sebep oluyor. Üzerine bir de yağ eklenince bu sizi daha çok rahatsız edecek. Onun yerine makarna tercih edin. Pizza hamuruna göre daha kolay hazmedilebilir.
Kremalı soslar yine çok fazla yağ içerdiğinden sindirimi uzun zaman alıyor. Domatesli soslar daha iyi bir tercih olur.
Nefesiniz daha iyi koksun diye sakız tercih ediyor olabilirsiniz ancak şekersiz sakızlarda bulunan sorbitol vücudun özümseyemediği bir madde. Sakız çiğnemek yerine dişlerinizi fırçalayın.