26.01.2025 - 08:21 | Son Güncellenme:
Kurabiye yaparken herkesin istediği şey, yumuşak ve harika bir lezzete sahip olmasıdır. Nefis kokulu kurabiyeler bazen bizleri yanıltabilir. Ancak kurabiyeler piştikten sonra sertleşebilir ve hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Bu durumda bazı meyveler, kurtarıcı bir nitelik taşıyor. Nasıl mı? İşte detayları.
Kurabiyeler, piştikten bir süre sonra daha fazla sertleşmeye başlayabilir. Bu sertleşme süreç için doğal bir anlam taşısa da kıvamının istediğiniz gibi olmamasına yol açar. Sertleşmesinin bazı nedenleri olabilir.
Hamurunuza gereğinden fazla un koyarsanız, kurabiyeler sertleşir. Ayrıca fırında gereğinden uzun süre tutuyorsanız, içlerindeki nemi tamamen kaybetmelerine neden olabilirsiniz. Piştikten sonra açıkta bırakılırsa hızla sertleşir ve taş gibi olabilir.
Yumuşak kurabiye formülünün sırrı, herkesin evinde kolayca bulunan basit bir meyve: Elma. Faydalı etkilerinin nedeni ise içinde bol miktarda su ve doğal asitler bulunmasıdır. Bu sayede kurabiyelerin içindeki nemi çekmesine ve yumuşacık bir kıvamda olmasına yardımcı olur.
Elma yöntemini uygulamak için bu aşamaları takip edebilirsiniz. Öncelikle tarife uygun şekilde kurabiyelerinizi pişirin. Ancak fırında aşırı uzun tutmamaya dikkat edin. Hafif kızarmaları yeterli olacaktır. Pişirdikten sonra saklamak için bir saklama kabına yerleştirebilirsiniz. Kabın hava almayacak şekilde kapanması şart.
Ardından asıl aşamaya gelmiş olacaksınız. Taze elmayı ince dilimler şeklinde kesip saklama kabının içine dahil edin. Kurabiyelerin arasında kalan elma dilimleri sertleşmeyi önleyerek dokularının taze ve yumuşak kalmasını sağlayacaktır.
Elma, yavaş yavaş kendi nemini kurabiyelere bırakır ve bu sayede kurabiyeler hem yumuşar hem de taptaze bir hale gelir. Özellikle un kurabiyesi, damla çikolatalı kurabiyeler ve tuzlu kurabiyelerde işe yarayacak bir yöntemdir. Diğer tarifler için de deneyebilirsiniz.