Hasta olduğumuzda genellikle su içmek pek iç açıcı bir fikir olmayabilir. Enfeksiyon almış bir vücut sıvı tüketmekte zorlanabilir. Ancak aksine, sıvı bu sırada vücudun en çok ihtiyaç duyduğu şeydir. Su, meyve suları, çorbalar ve çaylar gibi sıvı takviyeleri grip semptomlarının dışarı atılmasını sağlar.
Vücudun sıvı alımını artırmak ve şifalı besinler tüketmek için et suyu veya tavuk suyunu tercih edebilirsiniz. Buradaki tek şart, doğal olmalarıdır. Bağışıklık sistemini destekleyerek vücudu güçlendirebilir.
Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak gribal enfeksiyonları çözmede etkilidir. Antibakteriyel ve antiviral özelliklere sahip olan sarımsağın içindeki allisin maddesi bakteri ve virüslere karşı savaşır. Sarımsak, insan vücudu için doğal serum etkisi yaratabilir.
Probiyotik bakteriler açısından zengin olan yoğurt birçok zararlı maddenin vücuttan atılmasına katkıda bulunur. Bağırsak sağlığı için tüketilmesi gereken yoğurt aynı zamanda zararlı maddelerin en kolay şekilde vücuttan çıkmasını sağlayabilir.