Yumuşak kıllı diş fırçası veya makyaj fırçası kullanarak da telefon hoparlörünü temizleyebilirsiniz. Bunun için önce ellerinizi yıkayıp, iyice kurulayın. Ardından cihazı kapatın ve kirleri gidermek için diş fırçası veya makyaj fırçasıyla hoparlör bölümünü nazikçe fırçalayın. Toz ve kirleri temizledikten sonra hafif nemli bezle bu alanı silmelisiniz.
Telefon üst hoparlör temizleme işlemi için kürdan da kullanabilirsiniz. Küçük kirleri, basınç uygulamadan kürdanla temizleyebilirsiniz. Ancak kürdanı çok ileri itmemeye ve hoparlör deliklerine zarar vermemeye özen gösterin. Kürdanın sivri ucunun, fazla güç uygulanması halinde hoparlöre kalıcı hasar verebileceğini unutmayın.
Cihazı kapatarak başlayın. Telefon hoparlör temizleme işlemi için, küçük bir parça bant koparın ve bandı dikkatlice hoparlör bölümüne yapıştırın. Bu noktada bölgeye hafifçe bastırmalısınız. 2 dakika bekledikten sonra bandı çekebilirsiniz. Bant ile hoparlör temizleme çok detaylı bir temizlik değildir. Yani ancak yüzeydeki toz ve kirlerin temizlenmesini sağlar. Klasik bant yerine, telefon hoparlör temizleme bandı kullanmaksa daha sağlıklı sonuç verebilir.
Evde telefon hoparlörü temizleme yöntemleri bunlarla sınırlı olsa da telefona zarar gelmesini istemiyorsanız, profesyonel ekiplerden yardım alarak derinlemesine bir temizlik yaptırabilirsiniz. Bunun için telefonun markasına göre yetkili servislere başvurmak doğru olacaktır.
Telefon hoparlörünü korumak için, cihazı banyo ve mutfak gibi nemli ortamlarda uzun süre bırakmamaya özen gösterin. Toz ve kirleri uzak tutmak için, hoparlörü düzenli aralıklarla tüy bırakmayan ve kuru bir bezle silmeyi ihmal etmeyin. Toz ve kir birikimini önlemek için telefon kabı kullanabilirsiniz. Toz ve kirin yoğun olduğu bir yerde çalışıyorsanız, telefonu kullanmadığınız zamanlarda hoparlör bölümü dahil olmak üzere narin bir bezle sarmayı deneyebilirsiniz.
Telefon hoparlör temizleme yöntemlerini ayda 1 kez uygulayarak toz birikmesinin önüne geçebilirsiniz. Telefon hoparlör temizleme işlemi için, asla sıvı malzemeler kullanmamalısınız. Su ve alkol gibi sıvılar telefonun beynine zarar verebilir ve kalıcı hasarlara yol açabilir. Telefonun hoparlörünü silerken, nemli bez kullanmaktan da kaçının. Telefon hoparlörünü temizlemek için hava basıncı kullanılmamalı. Bu işlem toz ve kirlerin içeride ilerleyerek telefon parçalarına zarar vermesiyle sonuçlanabilir.