Doğru tekniklerle hazırlanıp dondurulduğunda, bu ot 8 ila 12 ay boyunca tazeliğini koruyabilir. Şevketi bostanın rengini, dokusunu ve besin değerini korumak için haşlama işlemi şart. Bir tencerede suyu kaynatın ve şevketi bostanı kaynar suya atarak 2-3 dakika haşlayın. Ardından hemen buzlu suya aktarın.
Haşlanan şevketi bostanı bir süzgece alın ve fazla suyunu iyice süzün. Ardından temiz bir mutfak havlusu veya kağıt havluyla nazikçe kurulayın. Kurutma işleminin ardından poşetlere yerleştirerek derin dondurucuya atabilirsiniz.
Eğer şevketi bostanın taze olup olmadığını anlamak istiyorsanız kokusuna ve tadına dikkat edebilirsiniz. Yapraklar ve gövde solgun, kararmış veya sararmışsa taze olmadığını anlayabilirsiniz. Taze şevketi bostan hafif sert ve diri görünür. Pişirdikten sonra daha acı, tuhaf veya nahoş bir tat veriyorsa, bozulmanın bir göstergesi olabilir.