Cilt bakımı uzmanı, söğüt ağacının kabuğundan elde edilen aspirinin de salisilik asit içerdiğini iddia etse de bu tam olarak doğru olmayabilir. Aspirin, asetilsalisilik asit adı verilen benzer ancak aynı olmayan bir maddeyi içinde barındırır.
Asetilsalisilik asit, farklı parçaları serbest bırakmak için parçalanması gereken daha büyük bir moleküldür. Salsilik asit de bu parçalardan biri olarak biliniyor. Yani, aspirin ve suyu karıştırarak bir macun hazırladığınızda karışımda fazladan bir asit daha hazırlamış olursunuz. Bu kombinasyon tahrişe neden olabilecek risktedir.
Bazı insanlar birkaç tableti ezip ılık suyla karıştırarak cilt bakımı yapıyor. Ancak faydalı olduğu düşünülen bu uygulama sivilceleri gidermek yerine farklı belirtileri açığa çıkarabilir. Sivilcelerden kurtulmak yerine daha kötü hale getirebilirsiniz.
Doktorlara göre topikal aspirinin sivilceye yardımcı olduğunu gösteren herhangi bir kanıt mevcut değil. O nedenle cildinizi ilaçlarken daha dikkatli olmakta fayda var. 2015 yılında yapılan bir araştırma, aspirin macununun viral döküntüleri tedavi etmek için kullanılabileceğini ortaya çıkardı.
Ancak bu araştırmada sivilcenin iyileştirilmesi gibi bir sonuç söz konusu değil. Güneş yanığı gibi cilt şişmelerini azaltmak için ağızdan aspirin tüketilebilir. Ancak ciltteki sivilce problemini ortadan kaldırdığına dair bir bulgu bulunmuyor.