Kistik akne tedavi etmesi zor ve sinir bozucu bir cilt rahatsızlığıdır. Kıl kökleri cilt yüzeyinin çok altında sıkışıp kalır ve iltihaba neden olur. Antibiyotik kullanımı söz konusu olabilir. Kremler, merhemler ve ilaçlar ile tedavi edilebilir ancak kesinlikle dokunmamak gerekir. Aksi takdirde yaralar oluşabilir.
Anemi ve akne arasındaki bağ kesin olarak kanıtlanmamıştır. Bir kaç araştırma bir ilişki olsuğunu iddia etse de bilim adamları aneminin akne sebebi olmadığına inanmaktadır. Aksine akne tedavisinde fazla çinko alımının anemiye neden olabileceği ileri sürülmektedir.
Akne sorunu yaşla yok olan bir problem değildir. Ancak araştırmalar 44 yaşından sonra akne sorununun genellikle yok olduğunu göstermektedir. Bazı kadınlarda ise akneler menopoz ile ortadan kaybolmaktadır.
Akne tedavisinde yaygın olarak kullanılan ilaçlar benzoil peroksit, salisilik asit veya alfa-hidroksiasit içermektedir. A vitamini içeren retinoidler de kıl köklerinin kapanmasını önlemektedir.Ancak cilt tipine en uygun ilacı testlerden sonra doktorlar belirleyecektir. Akne tedavisinde antibiyotikler, oral retinoidler, androjen bloke edici ilaçlar ve düşük doz doğum kontrol hapları kullanılmaktadır.