Yoğurtta bulunan laktik asit, özellikle karbonat veya kabartma tozu gibi malzemelerle birleştiğinde, hamurun hafifçe mayalanmasını sağlar. Yoğurtlu sosla hazırlanan börekler, genellikle daha yoğun bir lezzete sahip olur. Yani yoğurtlu böreklerin çıtır bir dış yüzeyden ziyade daha yumuşak ve kremsi olduğunu düşünebilirsiniz.
Her iki malzemenin de börek için kendine has etkileri var. Uzmanlar, 1 su bardağı yoğurt ile 1 şişe maden suyunu karıştırarak hazırlanan sosun, böreğe hem kabarma hem de yumuşaklık sağladığını söylüyor. Bu karışım özellikle hazır yufkayla yapılan böreklerde restoran kalitesinde bir yemek hazırlamanızı sağlayabilir.
Böreğin çıtır olmasını sağlamak için soslar dışında, pişirme teknikleri de büyük önem taşır. Genellikle 180-200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirmeyi deneyebilirsiniz. Börekler böylece eşit bir şekilde pişer ve çıtır çıtır olur. Altın sarısı rengi yakaladığınızda hazır olduğunu anlayabilirsiniz.