Geniş bir kabın içerisine kıyma, yıkanmış pirinç, ince doğranmış küçük soğan, domates ve biber salçasını ekleyin. Çok kısa bir süre, yani maksimum 1-2 dakika karıştırın, yoğurun. Ardından zeytinyağı, baharatlar, tuz, sarımsak, nar ekşisi ve doğranmış maydanozu da ekleyin. Şimdi tüm malzemeleri iyice yoğurun.
Haşlanan soğan yapraklarını, katmanlarını dikkatlice açın. Her birinin geniş kısmına hazırladığınız iç harçtan bir tatlı kaşığı kadar koyun. Ardından ise harcı yerleştirdikten sonra soğanı rulo şeklinde sararak dolma haline getirin.
Derin bir tencere alın ve dolmaları yan yana dizin. Ayrı bir kâsede ise domates salçası, nar ekşisi, tuz ve sıcak suyu karıştırarak sosu hazırlamaya başlayın. Hazırladığınız sosu tencereye dizdiğiniz dolmaların üzerine dökün. Tencerenin kapağını kapatıp, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 20 dakika pişirin. Pişen dolmaların üzerine de tereyağını küçük parçalara bölüp yerleştirin. Önceden ısıtmış olduğunuz 190°C fırında 30 dakika gibi bir süre daha pişirin.
Soğanları haşlarken ne çok fazla ne de az haşlamaya dikkat etmelisiniz. Çünkü çok haşladığınızda yırtılabilir, az haşladığınızda ise sert kalacağı için iç harcı olması gerektiği gibi yerleştiremezsiniz.