Simitleri fırına atmadan önce tepsi mayalanmasına dikkat edin. Bu, simidin kabarması ve yumuşacık iç yapısı oluşması için önemlidir.
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 paket kuru hamur mayası
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
5,5 su bardağı un
Üzeri için:
1,5 çay bardağı su
2,5 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Bolca susam
Bir kaba mayayı, toz şekeri, ılık suyu ve sütü koyup iyice karıştırın. Maya iyice eridikten sonra sıvı yağı, sirkeyi ve tuzu ekleyerek karıştırın.
Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp 30-40 dakika mayalandırın. Mayalanan hamurdan ufak bezeler koparın ve ikiye bölüp uzun çubuklar yapın. İki ucu birbirine dolayarak simit şekli verin ve birleştirin. Pekmezli suyu hazırlayın ve simitleri önce bu karışıma, sonra susama bulayın.
Simitleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 20 dakika daha tepsi mayalanmasına bırakın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.