Düzenli tarçın tüketiminin desteklediği tek kardiyovasküler risk faktörü kan basıncı olmayabilir; aynı zamanda kolesterol seviyelerinin yanı sıra kan trigliseritlerinin azaltılmasında da olumlu bir etkiye sahip olduğu görülmektedir.
Tarçın da dahil olmak üzere bazı baharatlar prebiyotik özelliklere sahiptir. Bunları düzenli olarak tüketmek, bağırsaklarınızdaki bakteri dengesinin yeniden sağlanmasına, sindirim sağlığının desteklenmesine ve sindirim sorunlarının hafifletilmesine yardımcı olabilir.
Bugüne kadarki kanıtlar test tüpü ve hayvan çalışmaları ile sınırlı olmasına rağmen tarçından elde edilen ekstraktlar kansere karşı bir miktar koruma sağlayabilir. Bu bakımdan baharatın, kanser hücrelerinin büyümesini azaltmada, tümörlerdeki kan damarlarının oluşumunu sınırlandırmada ve kanser hücrelerini öldürmede faydalı olduğu görülmektedir.
Tarçın geleneksel bir kullanımı, diş ağrısının yanı sıra bakteriyel aşırı büyüme ve ağız kokusu gibi diğer diş problemlerini tedavi etmek için diş tozu olarak kullanılmıştır.