"Kinoa bitkisinin bizim için önemli olan kısmı tam protein özelliğinin çok yüksek olması. Yani ciddi anlamda dolu bir ürün ve tüketici açısından tüm protein ihtiyacını karşılayacak seviyede.
Ayrıca buğdaygillerden olan ürünleri herkes tüketemiyor, mesela çölyak hastaları tüm buğdaygil ürünlerini tüketemiyor ama kinoada böyle bir sorun ortadan kalkıyor. Çok rahat bir şekilde tüketebiliyor."
Alak, kinodan henüz deneme safhasında olan ve geliştirme çalışmaları devam eden biyofilm ürünün, bu aşamada bile sağlıklı şekilde üzerini kaplayarak koruduğu gıda ürünüyle yenilmesinde hiçbir sakıncası olmadığını kaydederek, "Kinoayı yenilebilir film formatına getirdikten sonra aslında amaç tam bir ambalaj görüntüsü sağlamak.
Bunun için çalışmalarımız devam ediyor. Bu kısmıyla yaptığımız analizlerimizde raf ömrünün uzatılmasında ciddi anlamda olumlu etki gösterdiğini çok rahat olarak söyleyebiliyoruz." dedi.