Kolombiya Üniversitesi bundan bir hafta önce bir yayın yayınladı ve gerçekten plastik parçaların çok büyük sıkıntı olduğunu söyledi. Bu plastik parçalar enflamasyona yol açtığı için de sonunda başta söylediğimiz hastalıklara yol açıyor. Onun için su içerken olabildiğince doğal kaynaklar ve şişe kullanmaya dikkat edin."
Yapılan çalışmalar; plastik su şişelerindeki bakteri kolonilerinin, şişe açıldıktan sonra önemli ölçüde arttığını gösteriyor. Soğuk alanlara göre bu bakteriler oda sıcaklığında daha fazla ürüyor.
Peki plastik şişelerdeki tehlikenin sebebi ne? Aslında cevabı oldukça basit. Plastiğin kendisi! Yapılan araştırmalar, şişeler içerisinde mikroplastik partiküllerin tespit edildiğini gösterdi.
Mikropilastik partiküller ise paketlenme esnasında suya karışabiliyor. Bu da plastik ambalajlı bir şişeden su içtiğinizde kısmen de olsa plastik tükettiğiniz anlamına geliyor.
Bunun yanı sıra çok fazla su içmek de böbreklere aşırı yük bindirir ve vücuttaki sodyum, potasyum ve birçok mineralin dengesini bozar.
Tüm bunlardan dolayı vücudun tüm fonksiyonel fonksiyonları olumsuz etkilenir. Günde 2-3 litreden fazla su içmemeye dikkat edin.