10 yemek kaşığı un, 8 yemek kaşığı şeker, 1 paket vanilya, 1 yemek kaşığı margarin, 3. 5 su bardağı su, isteğe bağlı 1 su bardağı fıstık koyabilirsiniz.
İlk adımda karıştırma kabına unu ve suyu alıp hiç topak kalmayana kadar karıştırın. Ardından şekeri ekleyin ve tencerenin içine yarım su bardağı su alıp kaynatmaya başlayın.
Daha sonra karışımı kaynayan suyla birleştirin ve sürekli karıştırarak bu işlemi sürdürün. Çok çabuk katılaşacağından sürekli karıştırmanız gerekecektir.
Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve margarinle vanilyayı ekleyin. Daha sonra mikserle çırpmaya başlayın. Fıstıkları da ekleyin ve ıslatılmış borcama muhallebiyi boşaltın. Bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.