Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıSüzme balın yanına bile yaklaştırmayın! Ne kalite ne de lezzet bırakan hata
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    Haberin Tamamını Oku
    2/9Süzme balın yanına bile yaklaştırmayın Ne kalite ne de lezzet bırakan hata

    Satın aldığınız taze süzme balın bozulmasını istemezsiniz. Bu durumda bazı malzemelerden kaçınmanız gerekiyor. Birçok kişinin gözünden kaçan hata, bu noktada yapılıyor. Özellikle ıslak veya nemli kaşıkları bal ile temas ettirmemeniz gerekir. Metal kaşık yerine de tahta kaşık kullanılması gerekiyor.

    3/9Süzme balın yanına bile yaklaştırmayın Ne kalite ne de lezzet bırakan hata

    Eğer balı ıslak kaşıkla almaya çalışırsanız, suyla temas eden süzme bal zamanla bozulmaya başlayabilir. Bu durumda tadı ekşiyebilir veya uçuk bir tat bırakabilir. Ayrıca balı metal kaplarda kaplamamalısınız. Asidik bir yapıya sahip olan bal metale karıştığında paslanma veya kimyasal tepkimelere neden olabilir.

    4/9Süzme balın yanına bile yaklaştırmayın Ne kalite ne de lezzet bırakan hata

    Balı en iyisi cam, seramik veya gıda sınıfı plastik kaplarda muhafaza etmektir. Doğrudan güneş ışığına maruz kalan balın kimyasal yapısı bozulur ve içeriğindeki vitaminler azalabilir. Renginde ve tadında değişimler fark ettiyseniz tüketmemelisiniz.

    5/9Süzme balın yanına bile yaklaştırmayın Ne kalite ne de lezzet bırakan hata

    Bal, yüksek ısıya maruz kaldığında besin değerini kaybeder ve tadı bozulur. 40°C üzerindeki sıcaklıklar balın içeriğinde bozulmalara neden olur. Ocağa yakın yerlerde bırakmamalısınız. Balı sabit olarak bir alanda tutun. Bu alanın serin ve karanlık olması balın kaliteli bir şekilde saklanmasına yardımcı olacaktır.

    6/9Süzme balın yanına bile yaklaştırmayın Ne kalite ne de lezzet bırakan hata

    Bal, diğer yiyeceklerin kokusunu kolayca çekebilir. Özellikle baharatlar, deterjanlar, sarımsak veya soğan gibi keskin kokulu malzemelerle aynı dolapta bulunmamalıdır. Bu kokularla bir araya geldiğinde ise tadı ve aroması değişir. Bu yüzden, koku yayan gıdalardan ve kimyasal maddelerden uzak tutun.

    7/9Süzme balın yanına bile yaklaştırmayın Ne kalite ne de lezzet bırakan hata

    Süzme balı buzdolabında saklamayın. Düşük sıcaklık balın şekerlenmesine neden olabilir. Balın şekerli bir kıvama dönüşmesi, bozulduğu anlamına gelmez. Ancak yine de dokusunu ve yapısını kaybettiği için tüketimi zorlaşacaktır. Eski kıvamına döndürmek yerine uygun alanlarda tutun. Şekerlenmiş bal doğal bir süreç olsa da buzdolabı nedeniyle yapısının değişimi hızlanır.

    8/9Süzme balın yanına bile yaklaştırmayın Ne kalite ne de lezzet bırakan hata

    Balın doğal özelliklerini kaybetmemesi için asla kaynatmamalısınız. Kaynar sıcaktaki çay ve süt gibi malzemelere eklenmemesi gerektiği belirtiliyor. Yüksek sıcaklıklar balın içerisindeki faydalı maddeleri etkisiz hale getirir. 45°C’nin üzerindeki sıcaklıklarda balın içerisindeki enzimler, vitaminler ve antioksidanlar bozulmaya başlar.

    9/9Süzme balın yanına bile yaklaştırmayın Ne kalite ne de lezzet bırakan hata

    Soğuk veya oda sıcaklığındaki içeceklere bal eklemek, besin değerini kaybetmeden kullanmak için en iyi yöntemdir. Sonuç olarak, balı sıcak içeceklere ekleyecekseniz, acele etmeyip biraz ılıklaşmasını bekleyebilirsiniz. Bu sayede hem tadından hem de faydalarından yararlanabilirsiniz.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    Karpuzun dışı da konuşuyor Tatlısı sapından belli ediyor, boyuta değil ağırlığa bakın
    Karpuzun dışı da konuşuyor! Tatlısı sapından belli ediyor, boyuta değil ağırlığa bakın
    Zayıflamanın formülü bu hesaptan geçiyor Ağır diyetleri unutun, kalori açığı yeter
    Zayıflamanın formülü bu hesaptan geçiyor! Ağır diyetleri unutun, kalori açığı yeter
    Kapıyı kilitlemeden önce bu adımı atın Tatil dönüşü ev tertemiz kalacak, toz zerresi yok
    Kapıyı kilitlemeden önce bu adımı atın! Tatil dönüşü ev tertemiz kalacak, toz zerresi yok
    Bir kez deneyen bir daha hazırını almıyor Evde katkısız jelibon tarifi, tadı nefis
    Bir kez deneyen bir daha hazırını almıyor! Evde katkısız jelibon tarifi, tadı nefis
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    İlgili Haberler
    Taze anneden selamlar Sahra Işık takipçilerine seslendi: Nazardan çok korkuyorum
    Taze anneden selamlar! Sahra Işık takipçilerine seslendi: Nazardan çok korkuyorum
    Sanatçı Ayşe Şanın mezarı 29 yıl sonra memleketi Diyarbakıra taşındı
    Sanatçı Ayşe Şan'ın mezarı 29 yıl sonra memleketi Diyarbakır'a taşındı
    Prenses Dianayı ben eğittim Son zamana kadar yanındaydı: Yaşasaydı yıkılırdı
    Prenses Diana'yı ben eğittim! Son zamana kadar yanındaydı: Yaşasaydı yıkılırdı
    O eski halinden eser yok şimdi Fazla kilolarından kurtulan Demet Akalın’dan bikinili paylaşım
    O eski halinden eser yok şimdi! Fazla kilolarından kurtulan Demet Akalın’dan bikinili paylaşım

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo