Kaşık veya bıçak yardımıyla hafifçe tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerleri çizilir. Son olarak üzerine fıstık dizilip, önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırına verilen tatlı, 30 dakika pişirilir. Şerbeti için de, şeker ve su kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanmalı. Kaynamaya başlayınca 12 ile 15 dakika kadar kaynatılmalı. Sıcak şerbet fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirildikten sonra, 4 ile 5 saat dinlendirilip istenilen şekilde süslenilip servis edilebilir.
Bu tatlıyı yapmak için gereken malzemeler 2 kg bal kabağı, 3.5 su bardağı şeker. Süslemek için de tahin ve ceviz. Kabakları soyup, istediğiniz büyüklükte dilimleyerek tencereye alın. Üzerine şekeri ekleyip, ocağa alın ve kısık ateşte yaklaşık 35 dakika kadar pişirin. Soğuyunca servis tabağına alıp, üzerine 3 yemek kaşığı tahin dökün ve dövülmüş ceviz serpip servis yapın.