Makarnaları haşlayın ve suyunu süzün. Yağı tavada kızdırın. Soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşene kadar kavurun. Kuşkonmazları 2 cm uzunluğunda doğrayın, kart kısmını atın. Tavaya ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Mantarları da doğrayıp ekleyin bir 5 dakika daha kavurun. Tuzu ve karabiberi atın. Kremayı koyup kısık ateşte kapağı kapalı 5 dakika kaynamaya bırakın. Krema koyulaşacak. Makarnayı ekleyip iyice karıştırın. Makarnanız hazır!
Yarım çay bardağı has zeytinyağı, bir diş ezilmiş sarımsak, 6 adet defne yaprağı, soğan suyu, kekik, karabiber, pulbiber, kimyon, kırmızı toz biber ile güzelce etimizi iyice harmanlayarak karıştırın. yayvan ve geniş bir tavaya kaynamış su tuz şeker ve limon suyu katılıp karıştırın. İçerisine kabukları soyulmuş kuşkonmazları dikkatlice ekleyin. Önceden mühürlenen etleri de tavaya atın ve piştiğinde hazır.
Tencerede küp küp kesilmiş soğan ve zeytinyağını kavurun. Küp küp kesilmiş enginarları ve bezelyeyi de ekleyerek kavurmaya işlemi sürdürün. Suyu süzülen pirinci, şeker, tuz, karabiber ve limon suyunu da ekleyin. Kaynamış suyu da ekleyerek, suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine haşlanmış kuşkonmazları dereotu ve limon kabuğu rendesini de ekleyerek servis edin.
Prof. Dr. Saraçoğlu, bu bitkinin özellikle karaciğeri temizlemesiyle, cildin ayna gibi olmasına katkısının büyük olduğunu söylüyor. Kuşkonmaz sayesinde dolaşım sistemi sağlığınızı da güçlendirebilirsiniz. Kuşkonmazın faydaları arasında kas ve kemiklerdeki iltihabı temizlemesi de var.
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, “Glutatyon doğal savunma güçlerimizden biri. Antioksidan orkestramızın şefi, bağışıklık gücümüzün nefesi, antikanser savunmamızın orkestra şefi, yaşlanmayı önlemenin en etkili doğal mucizesidir ve glutatyon kollajen üretimini desteklemekten cilt lekelerini azaltmaya, detoks sistemlerini çalıştırmaktan vücudun bir toksin çöplüğüne dönüşmesine gelmesini önlemeye kadar pek çok alanda görevli ve maharetlidir. Glutatyon zengini sayılan besinler arasında ise bamya, ıspanak, kuşkonmaz bulunuyor” diyor.