Pek çok kişi tarhanayı elemek yerine daha pratik olması için mutfak robotu veya blender kullanıyor. Ancak mutfak robotu kullanılsa da sonraki aşamada mutlaka kevgirden geçirilmesi gerekiyor. Aksi olduğunda büyük parçalar da tarhananın içine karışır.
Tarhanayı kurutma aşaması ne kadar sağlıklı olursa, tarhanaların lezzeti ve kıvamı da bir o kadar iyi olacaktır. Eğer tarhanaları blender kullandıktan sonra saklama aşamasına geçiyorsanız, bunun yerine bir süre daha kurutmayı deneyin. Direkt saklama aşamasına koyduğunuz tarhanalar kısa bir süre içerisinde küflenebilir.
Tarhanayı saklarken sağlık açısından hijyenik olduğuna emin olun. Plastik poşetler kullanmak yerine hava almayan cam kavanozlarda muhafaza etmek çok daha faydalı olabilir. Cam kavanozda saklamak istemeyenler ise bez torbalar kullanabilir.