Konserve ton balığı tavuk göğsünden daha fazla protein içeren sağlam bir protein kaynağıdır. Beyin, göz ve kalp sağlığını desteklediği gösterilen omega-3 yağ asitleri sağlar. Konserve ton balığı genellikle sandviç malzemesi olarak kullanılır ancak farklı bir şey arıyorsanız salata yeşillikleri üzerinde yemeyi veya deniz yosununa sarmayı deneyebilirsiniz.
Tofu, genellikle bloklar halinde satılan bir soya fasulyesi lorudur. Yüksek miktarda protein sağlar. Sadece kas kütlesi oluşturmak ve korumak için eksiksiz bir protein değil, aynı zamanda göz ardı edilen bir kalsiyum kaynağıdır. En iyi yanı mı? En sevdiğiniz tariflerde tofuyu herhangi bir proteinle değiştirebilirsiniz. Çorba, marul dürümleri, salatalar ve soteleri lezzetlendirmesiyle meşhurdur.
Yüksek protein içeriği sayesinde süzme peynir gerçek bir yıldızdır. Bir fincan yaklaşık 27 gram protein içeriyor. Ek olarak, süzme peynir bağırsaklara fayda sağlayan kalsiyum ve probiyotikler veya iyi bakteriler içerir. Meyveler ve granola ile eşleştirin, bir smoothie'ye karıştırın veya tost, kırık biber ve dilimlenmiş domateslerle tadını çıkarın.
Bitki bazlı protein kaynağı için soya fasulyesi deneyebilirsiniz. Bir buçuk fincan yaklaşık 27 gram protein ve tavuk göğsünden iki kat daha fazla demir sağlar. Demir, vücudumuzdaki oksijenin taşınması ve hormon üretimi için gereklidir. Soya fasulyesini sotelerde, tahıl kaselerinde veya en sevdiğiniz pilav tarifiyle birlikte tüketebilirsiniz.