Biftek parçalarına yapılan bu işlem, tavuk göğsünde de işe yarayacaktır. Yağsız ve sert yapıda olan tavuk eti dövüldükten sonra daha yumuşak olur. Aynı zamanda daha hızlı pişirebilmenize olanak tanır. Pişireceğiniz süreyi iyi ayarlamalısınız.
Eti ne kadar fazla pişirirseniz o kadar çok kurumaya başlayacaktır. Bunun için pişireceğiniz ateş ve süre çok önemlidir. İç kısımların pişmeyeceğini düşünüyorsanız göğüs etini daha ince kesin. Yüksek ateş kullanmamanız daha etkili olacaktır.
Marine işlemi yapmak istemiyorsanız, pişirdikten sonra da olsa eti dinlendirmeniz gerekir. Fırın, ızgara veya tavada pişireceğiniz göğüs etini tüketmeden önce dinlendirin. Pişirdikten hemen sonra yerseniz suyunu dışarı bırakabilir. Göğüs, içindeki sudan arındığı için tekrar kurumaya başlayacaktır. 10 dakika boyunca folyoyla kapatarak bekletebilirsiniz.
Et termometreleri yalnızca öze mutfaklar için kullanılmaz. Pek çok diyetisyen, et termometresinin kullanılması gerektiğini vurguluyor. Tavuğun pişme derecesini bu sayede daha iyi çözümleyebilirsiniz. Özellikle kalın kesilmiş tavuk etleri için çok kullanışlı olacaktır.
Tavuk pişirirken tencere veya tavanızın kapağını kullanın. Hazırlandıktan sonra kuru bir dokuya sahip olması bu nedenden kaynaklanabilir. Buharı hapsetmek ve eti yumuşatmak için kapağı kapalı bir şekilde ısıtabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde pişirdiğiniz tavuklar sulu olmaz.