Milliyet AnasayfaMilliyet AnasayfaPembenar
  • Astroloji
  • Sağlık
  • Güzellik
  • Yazarlar
    Menü
    Giriş
    MİLLİYET ANA SAYFA
    • Astroloji
    • Sağlık
    • Güzellik
    • Yazarlar
    Gündem
    Dünya
    Ekonomi
    75.yıl
    UzmanPara
    AnasayfaBorsaDövizAltın
    Skorer
    AnasayfaCanlı SkorFikstürPuan Durumu
    Cadde
    Pembenar
    Yazarlar
    Milliyet Tv
    Astroloji
    Teknoloji
    Seçim Sonuçları
    Son Depremler
    Tümü
    Milliyet ÇocukOyunEğitimKültür SanatMilli PiyangoYerel HaberlerPazarEgeGazete ArşiviMilliyet ExecutiveMilliyet ArkeolojiMilliyet Mimarlık
    Resmi İlanlar
    Bize Ulaşın
    KünyeReklamÜyelik
    • Twitter icon
    • Instagram icon
    • Youtube icon
    • Tiktok icon
    © Copyright 2025 Milliyet.com.tr | Giriş Yaptığınız taktirde kullanım koşullarını ve gizlilik politikasını kabul etmiş olursunuz.
    Son Dakika Haberler
    Püf NoktasıTavuk kebabına yağ, salça değmesin! Ustaların sırrı: Bir çintik tuz lokuma çeviriyor
    • Paylaş:
    • Twitter icon
    Haberin Tamamını Oku
    2/8Malzemeler

    Malzemeler

    - Tüm tavuk
    Pilav için:
    - 3 su bardağı pirinç 
    - Yarım fincan sıvı yağ 
    - 1 yemek kaşığı tereyağı 
    - 1 büyük boy soğan 
    - 1 çay kaşığı karabiber 
    - Yarım çay  kaşığı yeni bahar 
    - 1 çay kaşığı tarçın 
    - 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 
    - 1 tatlı kaşığı tuz / yeteri kadar 
    - 1 fincan kuş üzümü

    3/8Tavuk kebabına yağ, salça değmesin Ustaların sırrı: Bir çintik tuz lokuma çeviriyor

    Yıllardır özel yemekler yapan şefler, üzerine yağ ve salça gibi ürünler sürülmesinin tavuğun yanmasına neden olacağını söylüyor. Bu durum tavuğun çiğ olmasına yol açar. Burada en çok dikkat edilmesi gereken şey, tavuğun derisine zarar vermemektir.

    4/8Tavuk kebabına yağ, salça değmesin Ustaların sırrı: Bir çintik tuz lokuma çeviriyor

    İlk olarak bütün tavuğunuza yağ ve salça değdirmeden yalnızca tuzlayın. Her tarafını tuzladıktan sonra derili tarafına bir kesik atabilirsiniz. Ardından tavuğun arka bacaklarını birbirine bağlayın. Kesik alandan geçirmek daha kolay olacaktır. Çapraz bir görüntü oluşması gerekiyor.

    5/8Tavuk kebabına yağ, salça değmesin Ustaların sırrı: Bir çintik tuz lokuma çeviriyor

    Tavuğu pişirme poşetine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derece fırında 90 dakika pişirin. Bu esnada pilavı hazırlayabilirsiniz. Pilav hazırlamak için pirinci ölçülere göre ekleyin. İlk olarak pirinci soğuk suyla ıslamanız gerekiyor. Ustalar, suyun soğuk olması gerektiğinin altını çiziyor.

    6/8Tavuk kebabına yağ, salça değmesin Ustaların sırrı: Bir çintik tuz lokuma çeviriyor

    Pirinçleri ıslattıktan sonra soğanları ince ince doğrayın. Ardından kuş üzümnü de soğuk suyla ıslayın. Ortalama 10 dakika bekletin. Ardından pilav yapmaya geçebilirsiniz. Yağ ekledikten sonra soğanları kavurmaya başlayın. Rengini kaybettikten sonra pirinci ilave edebilirsiniz. İkisini birlikte kavurun.

    7/8Tavuk kebabına yağ, salça değmesin Ustaların sırrı: Bir çintik tuz lokuma çeviriyor

    Pirinçler birbirine yapışmaya başladığı zaman suyu ilave edebilirsiniz. Aynı şekilde baharatlarını da suyu dökmeden önce ilave edin. İç pilava lezzet vermesi için salça yerine 1 tatlı kaşığı toz biber ilave edin. Pilav piştikten sonra tavukla birleştirebilişininiz.

    8/8Tavuk kebabına yağ, salça değmesin Ustaların sırrı: Bir çintik tuz lokuma çeviriyor

    Tavuk kebabının daha iyi görünmesi için tavuğu pilav tabağının üstüne bütün halinde koyabilirsiniz. Ancak dilediğiniz şekilde, tavuğu dilimlere ayırarak sunabilirsiniz.

    EN ÇOK OKUNANLAR
    İran neden hep gece vuruyor Casuslar içeriye fabrika kurmuş: Renkli duman bir sinyal
    İran neden hep gece vuruyor? Casuslar içeriye fabrika kurmuş: 'Renkli duman bir sinyal'
    Panjurdaki tüm kir su gibi akacak Eski çoraplarla tertemiz, ulaşılmayan yer kalmayacak
    Panjurdaki tüm kir su gibi akacak! Eski çoraplarla tertemiz, ulaşılmayan yer kalmayacak
    Ne solucan kalıyor ne salyangoz Kahveyle karıştırınca tuzağa düşürüyor, muhteşem taktik
    Ne solucan kalıyor ne salyangoz! Kahveyle karıştırınca tuzağa düşürüyor, muhteşem taktik
    Hamur işi en iyi yoğurt suyuyla oluyor Lavaboya dökmeyin, lezzeti şahlandırıyor
    Hamur işi en iyi yoğurt suyuyla oluyor! Lavaboya dökmeyin, lezzeti şahlandırıyor
    Yazarlar
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu"Kendini nasıl koruyorsun?" sorusunun astrolojik cevabı
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirDişler neden sızlar?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin16 - 22 Haziran burç yorumları! 'Kritik bir haftaya giriyoruz'
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşHer şey normaldi ama ben hiçbir şey hissetmiyordum
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin11 Haziran yay dolunayı, burçları neler bekliyor? Konular artık netleşiyor
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç SevinJüpiter Yengeç'te, Yay Dolunayı Yaklaşıyor! 9-15 Haziran 2025 Haftası Burçlara Göre Şans ve Değişim Rehberi
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluHaziran'da zihinle kalp arasında denge kurmak
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirSüt dişleri... Geçici ama değerli
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin2-8 Haziran haftalık burç yorumları! 'Dönüşmeye de hazır mısın?'
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu27 Mayıs İkizler Yeniayı ve burçlara etkileri: Görünmeyeni anladığımız an
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşCesaretin yeni tanımı: Sürdürülebilir emek
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirGebelikte diş sağlığı
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin26 Mayıs – 1 Haziran 2025 Haftalık Burç Yorumları: Dileğini Tut, Gerçekleşiyor!
    Astrolog Aslıhan Doktoroğlu
    Astrolog Aslıhan DoktoroğluSatürn Koç burcunda: Bizi neye hazırlıyor?
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi Keleş
    Kişisel Gelişim Dersleri Eğitmeni Sevgi KeleşEnerji değişiyor: Mayıs'ta frekansınızı yenileyin
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirŞekerli gıdalar dişi ne kadar zamanda çürütür?
    Duygu Sevinç Sevin
    Duygu Sevinç Sevin20-26 Mayıs haftalık burç yorumları / Cuma gününe dikkat!
    Dt. Pertev Kökdemir
    Dt. Pertev KökdemirHavuz suyundaki klorun diş ve diş etlerine etkisi
    İlgili Haberler
    Fotoğraflar ele verdi Lamine Yamalın sevgilisi 29 yaşındaki fenomen çıktı
    Fotoğraflar ele verdi! Lamine Yamal'ın sevgilisi 29 yaşındaki fenomen çıktı
    Usta sanatçı için duygusal paylaşım Sensiz ilk doğum günün
    Usta sanatçı için duygusal paylaşım! 'Sensiz ilk doğum günün'
    Rüya gibi sezon finali
    'Rüya' gibi sezon finali
    Ekranın neşeli ikilisi En yakın arkadaşımla iş yapıyorum
    Ekranın neşeli ikilisi! 'En yakın arkadaşımla iş yapıyorum'

    YAZARLAR

    ASTROLOJİ

    • Günlük Burç Yorumları
    • Aylık Burç Yorumları
    • Haftalık Burç Yorumları
    • Yıllık Burç Yorumları
    • Burç Özellikleri (2025)
    • Daha Fazla
      • Koç Burcu 2025
      • Boğa Burcu 2025
      • İkizler Burcu 2025
      • Aslan Burcu 2025
      • Başak Burcu 2025
      • Yengeç Burcu 2025
      • Terazi Burcu 2025
      • Akrep Burcu 2025
      • Yay Burcu 2023
      • Oğlak Burcu 2025
      • Kova Burcu 2025
      • Balık Burcu 2025
      • Burçlar
      • Yükselen Burç Hesaplama
      • Aşk Uyumu

    MODA

    • Stil
    • Ayakkabı
    • Aksesuar
    • Bugün Ne Giysem

    DİYET

    • Sağlıklı Beslenme
    • Diyetler
    • Egzersizler

    GÜZELLİK

    • Cilt Bakımı
    • Saç Bakımı
    • El ve Ayak Bakımı
    • Makyaj
    • Estetik

    İLİŞKİLER

    • Aşk
    • Evlilik
    • Cinsellik
    • Ayrılık

    AİLE

    • Hamilelik Hazırlığı
    • Hamilelik
    • Doğum
    • Doğum Sonrası
    • Bebek
    • Daha Fazla
      • Çocuk
      • Ergenlik
      • Gebelik Hesaplama

    DEKORASYON

    • Salon
    • Mutfak
    • Yemek Odası
    • Yatak Odası
    • Banyo
    • Daha Fazla
      • Dış Mekan
      • Kendin Yap (DIY)

    SAĞLIK

    • Kadın Sağlığı
    • Erkek Sağlığı
    • Çocuk Sağlığı
    • Cinsel Sağlık
    • Ruh Sağlığı
    • Daha Fazla
      • Alternatif Tıp
      • Genel Sağlık

    YAŞAM

    • Evcil Hayvan
    • Püf Noktası
    • Seyahat-Tatil
    • Editörün Seçtikleri
    • Rüya Tabirleri

    YEMEK

    • Çorba Tarifleri
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi
    • Zeytinyağlılar-Sebzeler
    • Tatlı Tarifleri
    • Daha Fazla
      • İçecekler
      • Salatalar-Mezeler
      • Diyet Tarifler
      • Yöresel Lezzetler
      • Bugün Ne Pişirsem

    PEMBENAR TV

    • Çocuk
    • Yemek
    • Sağlık
    • Diyet
    • Güzellik
    • Daha Fazla
      • İlişkiler
      • Başaran Kadın
      • Püf Noktası
      • Alternatif Tıp
      • Evcil Dostlar
      • Yaşam
      • Hukuk
      • Dini Sohbetler
      • Hakan Kırkoğlu İle Astroloji
      • Aysun Düz İle Pilates
      • Op. Dr. Gökçe Mık İle Ortopedi
      • Sevil Eskicioğlu İle Yaşam Koçluğu
      • Mustafa Altay ile Saça Dair
    BİZİ TAKİP EDİN
    UYGULAMALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

    Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi http://milliyet.com.tr ; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez. Kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

    © 2025 Milliyet.com.tr
    • • Künye
    • • İletişim
    • • Kişisel Verilerin Korunması
    • • Reklam
    • • Arşiv
    • • Üyelik
    milliyet logo