YAPILIŞI :
Püf noktası: Kavrulmuş fındık kullanacaksanız fırını 180 derece ısıtıp 10 dakika karıştırarak içerisinde bekletirseniz fındığın yağının daha kısa sürede çıkmasını sağlarsınız. Elinizde kavrulmamış fındık var ise 180 derece fırında en az 15-20 dakika bekletmelisiniz.
1. Belirtilen işlemden geçen fındıkları en az 4-5 dakika yağı çıkana kadar rondoyu dinlendirerek çekin.
2. Fındık krema haline geldikten sonra diğer malzemelerle güzelce karıştırarak kavanoza aktarın ve afiyetle tüketin. Buzdolabında ağzı kapalı şekilde bozulmadan bir haftadan uzun süre saklanabilir.
3. Hazırladığınız çikolatayı bir öğünde 2 tatlı kaşığı kadar tüketmeniz yeterli.
Kronik hastalığı olanlar uzmanına danışmadan tüketmemeli.