Günlük 6 gr yani; 1 tatlı kaşığı tuz, vücudun sodyum ihtiyacını karşılayabilir. Öte yandan tek sodyum kaynağımız tuz değil. Peynir, zeytin, kuruyemişler, turşu, salça, yoğurt, ekmek, yumurta ve maden suyunda da yeterince sodyum bulunmaktadır. Tuz içeriğinin yüksek olabileceği hiç aklımıza gelmeyen enginar, ıspanak ve kerevizde bile sodyum bulunuyor. Bu besinleri pişirirken tuz eklememeye özen gösterin."
Asabi tansiyon ile hipertansiyonun aynı şey olmadığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlhami Gültepe, “Aslında biz hekimler asabi hipertansiyon diye bir terim kullanmıyoruz, hipertansiyonu başka bir hastalığın sonucu olarak ortaya çıkan hipertansiyon ve başka bir hastalığa bağlı olduğu ortaya konulamayan sebebi bulunamayan olarak iki gruba ayırıyoruz.Bazıları sebebi bilinemeyen hipertansiyonu asabi hipertansiyon olarak adlandırıyor. Stres anında tansiyonun arttığı eskiden beri bilinir, birçok hasta bundan dolayı sadece stres anında tansiyon ilacını kullandığını gözlemliyoruz. Aslında bu yanlış bir tutumdur çünkü tansiyon tedavisi devamlı olmak zorundadır, tansiyon ilaçlarını düzensiz kullanmak ölümcül bir hatadır” dedi.
Limon ve sarımsağın tansiyon düşmesine kısmen yardımcı olduğunu da söyleyen Dr. Gültepe, “Ancak limon ve sarımsak kesinlikle ilaçların yerine kullanılmamalı, tansiyon ilaçlarının yanında aşırıya kaçmadan tüketilmelidir. Evde tansiyon yükseldiğinde en doğru yaklaşım hekime gitmektir, gidilemiyorsa hekim tarafından reçete edilen yükselmesi durumunda kullanılacak hızlı ve kısa etkili ilaçlar kullanılmadır” diye konuştu.