Tuzu fazla olan yemekler hatta çorbalar için genellikle yoğurda başvurulur. Çorbanızda salça, domates veya bu tür bir sos kullanmıyorsanız yoğurt yardımcı olabilir. Bir kâse içine biraz yoğurt ve çorbanın suyundan ekleyin. Yoğurt ve çorbanın suyunu iyice karıştırıp ılık bir sıcaklık elde ettikten sonra tencereye dökebilirsiniz. Bu yöntem çorbanıza terbiye kıvamı da verecektir.
Tuzu fazla olan yemeğe süt mü katılır demeyin. Süt etli yemeklerin yanı sıra çorba ve bazı sulu yemeklerde de sıkça kullanılır. Kullanıldığı yemeklerin lezzetini artıran süt tuzu fazla olan yemekleri dengelemek için de harika bir çözümdür. Bir kâse içinde süt ve yemeğin suyunu karıştırın. Bu karışım ılındığı zaman tencereye döküp karıştırabilirsiniz. Bu sayede yemeğinizdeki fazla tuz dengelenmiş olacak.
Sirke ve limon suyu, tuzun alkali yoğunluğunda denge sağlar. Bu dengeyi, içerisindeki asidik yapıları sayesinde gerçekleştirir. Tuzu fazla olan yemeğinizin içerisine 1 yemek kaşığı sirke veya 3 – 4 damla limon suyu kullanabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde yemeğinizi de kurtarmış olacaksınız.
Tuzu gerekli miktardan fazla kullanmak hipertansiyon başta olmak üzere, vücutta da sodyum biriktirerek dehidrasyona sebep olur. Ayrıca fazla tuz tüketimi; kalp yetmezliğine, böbrek hastalarına, eklem yangısına sebep olur.