Tuzu fazla olan yemeğe süt mü katılır demeyin. Süt etli yemeklerin yanı sıra çorba ve bazı sulu yemeklerde de sıkça kullanılır. Kullanıldığı yemeklerin lezzetini artıran süt tuzu fazla olan yemekleri dengelemek için de harika bir çözümdür. Bir kâse içinde süt ve yemeğin suyunu karıştırın. Bu karışım ılındığı zaman tencereye döküp karıştırabilirsiniz. Bu sayede yemeğinizdeki fazla tuz dengelenmiş olacak.
Sirke ve limon suyu, tuzun alkali yoğunluğunda denge sağlar. Bu dengeyi, içerisindeki asidik yapıları sayesinde gerçekleştirir. Tuzu fazla olan yemeğinizin içerisine 1 yemek kaşığı sirke veya 3 – 4 damla limon suyu kullanabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde yemeğinizi de kurtarmış olacaksınız.
Tuzu gerekli miktardan fazla kullanmak hipertansiyon başta olmak üzere, vücutta da sodyum biriktirerek dehidrasyona sebep olur. Ayrıca fazla tuz tüketimi; kalp yetmezliğine, böbrek hastalarına, eklem yangısına sebep olur.