Mor lahana, folik asit ve diğer B vitaminleri gibi besin maddeleri bakımından zengindir. Böylece, vücudun B12 vitamini ve diğer besin maddelerini emme kapasitesi artar. Örneğin 1 bardak mor lahana salatası, günlük folik asit ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayabilir.
Vücuttaki sinir sistemi mor lahana tüketimi sayesinde iyileşip korunurken B12 vitamini eksikliğinin etkileri de azalacaktır. Birbirine bağlı olarak çalışan organlarımız faydalı besinler tükettikçe iyileştirici etkiler vermeye başlar. En sık görülen vitamin eksiklikleri arasında yer alan B12, mor lahana sayesinde giderilebilir.
Kırmızı lahananın faydalarını öğrenen pek çok kişinin aklında "Nasıl tüketilirse daha sağlıklı olur?" sorusu olabilir. Tercihe bağlı olarak çiğ haliyle tüketilebilir, farklı salataların içine dahil edilebilir veya meze hazırlayabilirsiniz. Birçok kişi turşusunu hazırlıyor veya yoğurtlayarak tüketiyor.