Limon sosunun içinde genellikle normal limondan çok farklı katkı maddeleri bulunur. Bazı madde birleşimleri kişilerde alerjilere neden olabilir. Kaşıntı, kızarıklık, şişlik veya nefes almada zorluk gibi belirtilere neden olabilir.
Bazı limon sosları ise içerisinde normalden çok daha fazla şeker maddesi içerebilir. Şeker tüketimi diyabet ve obezite rahatsızlığının ana nedenlerinden biridir. Hazır alınan limıo sosları genellikle sodyum içerir.
Sodyum içeriği limon sosuna göre değişkenlik gösterebilir. Ancak aşırı sodyum tüketimi, yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlıklarına neden olabilir. Bu nedenle içerisinde katkı maddesi bulunan ürünleri kullanmak yerine doğal limonun sağlıklı etkilerinden faydalanmak verimli olacaktır.