Zeytinyağını azar azar ekleyerek karıştırın. Buradaki püf noktası yağı birden eklememek. Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak eklemek, mayonezin kıvamını daha pürüzsüz yapar. Limon suyu, tuz ve hardalı ilave edin. Hardal mayoneze hafif bir keskinlik katarken, limon suyu da lezzeti artıracak.
Kıvamı ayarlamak için 2 yemek kaşığı su ekleyin. Eğer mayoneziniz çok koyu olduysa, su ekleyerek daha akışkan hale getirebilirsiniz. Son olarak iyice karıştırın ve kıvam alınca buzdolabına kaldırın. 30 dakika dinlendirdiğinizde lezzeti daha iyi olur.
Hazırladığınız sağlıklı sos, buzdolabında bekletildiği zaman tazeliğini 3-4 güne kadar koruyabilir. Ancak ev yapımı olduğu için çok uzun süre saklamamaya özen gösterin. Eğer hardal tüketmeyi sevmiyorsanız, kullanmayabilirsiniz. Ancak lezzet açısından fark edilebilir.
Daha baharatlı ve yoğun tatları seviyorsanız karışımın içerisine 1 diş sarımsak, yarım diş sarımsak ilave edebilirsiniz. Sarımsaklı mayonezin de sağlıklı alternatifini hazırlamış olursunuz. Afiyet olsun.