Mikroplara karşı vücudu güçlendiren çilek yaprağı çayının hazırlanışı ise çok basit. Etkili faydalar sağlayan bu bitki çayını evde hazırlayıp tüketerek etkilerini görebilirsiniz.
Evde vakit kaybetmeden, hızlıca bitki çayı tüketmek isteyenler için en kolay tarif diyebiliriz. Yaş yapraklardan bitki çayı hazırlamak için çilek yapraklarını kaynayan suya bırakabilirsiniz. 5-6 dakika demledikten sonra içmeye hazır olacaktır.
Kuru çilek yaprağı demlemek isteyenlerin ise 300 gram çilek yaprağını ıslatması gerekiyor. Bir gece ıslattıktan sonra 1 litre suda 20 dakika kaynatın. Tercihe bağlı olarak çayınıza tarçın veya bal ekleyebilirsiniz.
Çilek yaprağını yaz aylarında soğuk bir şekilde tüketmek istiyorsanız soğuk demleme yapmayı tercih edebilirsiniz. Bunun dışında çilek yaprağının faydalarından salatanıza ilave ederek de faydalanabilirsiniz.