Bu kumaş türleri sık sık yıkandığında rengini ve formunu kaybedebilir. Bu durumda yapmanız gereken çok basittir. Terle nemlenmiş ya da hafif kirlenmiş giysiler açık havada havalandırılarak yeniden giyilebilir.
Özellikle yaz aylarında yıkama sırasında meydana gelen nem, makinenin içinde bakteri üremesine neden olur. Tambur kapağının kapalı kalması, deterjan koyulan gözün içinde oluşan kalıntılar, zamanla kötü kokulara ve bakterilere sebep olabilir. Makinenin içi temiz görünse de görünmeyen bakteriler giysilere bulaşır.
Çamaşır makinesini her gün çalıştırdığınızda, elektrik ve su tüketimi artar. Makinenizi tam doldurmadan çalıştırırsanız, suyu ve elektriği boşa harcamış olursunuz. Ay sonunda yüksek faturalarla karşılaşmamak için yapmanız gereken şey, çamaşırları renklerine göre ayırarak yıkamaktır.
Makinelerin iç yüzeyinde oluşan deterjan kalıntıları, nem birikintisi ve kireç, zamanla makinelerin performansını bozarak, ömrünü kısaltır. Bu durum giysilere de yansıyarak, tam anlamıyla temizlenmesinin önüne geçiyor ve kumaşların bozulmasına sebep oluyor. Ayda 1 kere yapılan filtre ve deterjan gözü temizliği bu durumun önüne geçebilir.
Kapağın iç lastiği asla nemli kalmamalıdır. Yıkama sonrası kapak açık bırakılmalı ve contası da kurulanmalı. Makine bakımına özen gösterdiğinizde, yaz aylarında oluşan nem kaynaklı kötü kokudan eser kalmaz ve giysiler daha hijyenik olur. Yaz aylarında çamaşır yıkarken bu noktalara önem verip, çamaşır yıkama alışkanlıklarınızı gözden geçirirseniz, tasarruf sağlamış olursunuz ve makinenizin ömrünü uzatarak kıyafetlerinizi korursunuz.