1 su bardağı aşurelik buğdayYarım su bardağı haşlanmış nohut2 su bardağı süzme yoğurt 3-4 su bardağı soğuk su 1 küçük salatalık1 yemek kaşığı kuru nane veya bir avuç taze naneBirkaç dal dereotu Tuz
Öncelikle bir gece öncesinde buğdayı bol suda ıslatmanız gerekiyor. Bu işlem, buğdayın daha hızlı pişmesini sağlar. Ertesi gün buğdayı süzün ve bir tencerede yumuşayana kadar haşlayın. Haşlama suyuyla birlikte soğumaya bırakın. Eğer konserve nohut kullanmıyorsanız, nohutu da bir gece önceden ıslatıp haşlayın. Haşlanmış nohutu buğdayla birleştirin ve soğumasını bekleyin.
Geniş bir kapta yoğurdu çırpın ve üzerine soğuk suyu azar azar ekleyerek ayran kıvamına getirin. Yoğurdun kesilmemesi için suyun soğuk olmasına dikkat edin. Haşlanmış ve soğumuş buğday ile nohutu yoğurtlu karışıma ekleyin. Tuzunu ayarlayın ve karıştırın. Çorbaya kuru nane veya ince doğranmış taze nane ekleyin. Çorbayı buzdolabında en az 1-2 saat soğutun. Soğuk servis edilmesi gerekir.