C vitamini ayrıca kolajen üretimine de destek olarak cilt ve eklem sağlığımız için de fayda sağlar. Sahurda çiğ olarak ya da menemen şeklinde, iftarda ise salatalara eklenerek tüketilebilir.
1 kase et / tavuk / balık sulu çorba (240 gram) yüzde 92 su içeriği ve içerdiği değerli amino asitler ve vitamin mineraller ile bağırsakları da rahatlatıcı ve yapılandırıcı özellik gösterecektir.
İftar yemeklerinizi et sulu çorbalarla açmak, gün içinde susuz kalan vücudun susuzluğunu giderecektir.
Yoğurt geleneksel olarak tükettiğimiz yüzde 88 su içeriğine sahip değerli bir besin olmanın yanı sıra kalsiyum, potasyum, fosfor mineralleri ve B2, B6, B9, B12 vitaminleri ile iyi bir protein kaynağıdır.
Yaklaşık olarak 4-5 yemek kaşığı yoğurt (200 gram) 7-8 gram protein sağlar. Yoğurt aynı zamanda bağırsak sağlını destekleyici probiyotikleri de içerir. Yalnız yoğurdu evde yapmaya özen göstermeliyiz. Ayrıca marketteki çoğu meyveli yoğurtlar ekstra şeker içerir.
Meyveli yoğurdu evde yoğurda meyve dilimleri ekleyip tatlandırmak için biraz da bal eklenerek basit bir şekilde yapabiliriz. İftarda ya da iftardan sonra meyvelerle ve kuru yemişlerle zenginleştirilerek ya da smoothie şeklinde tüketilebilir.
Yüzde 88'i su içeriğine sahiptir. Bunun dışında çok iyi bir A, C, folat vitamini ve potasyum kaynağıdır. Yarım greyfurt da günlük C vitamini ihtiyacını karşılayarak bağışıklığımızı destekler.
Yapılan birçok çalışma greyfurtun kolesterolü, kan şekerini ve kan basıncını düşürdüğünü göstermiştir. Greyfurtu iftardan sonra yanında kuru yemişlerle ya da smoothielerde kullanarak tüketebilirsiniz.
Tiroid hastaları ve tansiyon ilacı kullananlar, bu meyveyi doktorlarına danışarak yiyebilirler.